понеделник, 21 февруари 2011 г.

Как да изберете цвят за кухненските шкафове

Обикновено кухненските шкафове са онзи елемент в помещението, което има най-силен ефект върху цялостния интериор. Те заемат основна част от кухнята и често няколко промени в детайла могат да променят коренно атмосферата в стаята. Затова е от особена важност да изберете правилния цвят за кухненските шкафове в дома си.





Ето и няколко идеи:

ЖЪЛТО

Жълтите кухненски шкафове създават усещане за топлина и радост. Той е перфектен за помещения, които са насочени в посока север или са прекалено мрачни. Допълнително преимущество на жълтото е фактът, че обикновено неговите нюанси се съчетават чудесно с много цветове, както и с различните дървесни тонове в кухнята. Особено добра комбинация е тази с крем и червено, зелено и черно, както и синьо и бяло.



НАСИТЕНО СИНЬО

Сините кухненски шкафове са един нестандартен избор за помещението, но пък за сметка на това техният ефект е много по-силен. Добре е синьото да се съчетае с по-светли тонове във фона – стените, мебелите, таванът и подът, за да изпъкне по-добре. Този нюанс е и добра основа за изграждането на цяла цветова схема.



СИВО-СИНЬО

Пастелният нюанс на сиво-синьото стои меко и ненатрапчиво, но същевременно много елегантно. Добре се съчетава с бели стени и таван, и дървена настилка върху пода.




ПУРПУРНО

Мислите, че пурпурното в твърде смело предложение? Погледнете изображението по-долу – колко свежа и стилна изглежда кухнята, а след това помислете отново.



СВЕТЛОЗЕЛЕНО

Светлозелените кухненски шкафове са неутрално и приятно за окото решение за интериора, особено ако са съчетани с бяло и кремаво.




ТЪМНО ЗЕЛЕНО

Наситените тъмнозелени нюанси се съчетават най-добре с кремаво и цвят яйчена черупка върху стените и облицовката. По отношение на останалите кухненски детайли, много силен ефект е комбинацията му с метални повърхности и аксесоари.

 


ТОПЛО ШОКОЛАДОВО

Топлота, мекота и уют – това е атмосферата, която създават в помещението кухненските шкафове в цвят на какао. Този нюанс разбира се някак естествено се съчетава с дървесината – върху пода, стените и аксесоарите.



ЧЕРВЕНО И КЕРЕМИДЕНО

Различните тонове на червеното създават различно усещане и атмосфера, но никога не остават незабелязани. Съчетават се прекрасно със златисто, шоколадово, черно и цвят ванилия. Добра комбинация е тази между червеното, кафявото и натуралните дървесни оттенъци върху мебелите и облицовката.

 




НАСИТЕНО РОЗОВ НЮАНС

Най-добрият избор за кухненските шкафове в розово е наситеният нюанс (напр. пепел от рози), който няма да стои твърде бонбонено, но и няма да е твърде мрачно. Розовото създава една топла и приятна атмосфера, и се съчетава чудесно с дървесина и керамика, както и с естествени дървесни тонове (с минимален оранжев подтон), шоколадово и кремаво.Мислите, че пурпурното в твърде смело предложение? Погледнете изображението по-долу – колко свежа и стилна изглежда кухнята, а след това помислете отново.




1 коментар:

  1. Здравейте,може ли да ми предложите комбинация ванилия за шкафове с какъв плот може да се комбинира?Благодаря

    ОтговорИзтриване